Bildiri

BİLDİRİ GÖNDERİMİ  01.09.2021 ÇARŞAMBA GÜNÜ TAMAMLANMIŞTIR.

Bildiri Özeti Hazırlama Kuralları

Ulusal Anatomi Kongresine göstermiş olduğunuz ilgi ve yapmakta olduğunuz bilimsel katkı için teşekkür ederiz.

Aşağıda, kongrede sözlü veya poster bildiri olarak sunulmak amacıyla hazırladığınız bildiri özetlerini hazırlayabilmeniz için bir dizi kural bulunmaktadır. Bu kurallar ile hem bildiri özetlerinin bilimsel kurul üyeleri tarafından hızlıca değerlendirilmesi hem de sunumu yapılan bildiri özetlerinin özet kitapçığında kolaylıkla basılabilmesi amaçlanmaktadır.

Lütfen bildiri özetlerinizi kurallara uygun hazırlamaya özen gösteriniz.

1. Bildiriler hem Türkçe hem de İngilizce olarak hazırlanmalıdır.

2. Türkçe bildiri özeti; Başlık, Yazarlar, Yazarların Çalıştıkları Kurumlar, ve Bildiri özetinden oluşmalıdır.

3. Ulusal Anatomi Kongresine gönderilecek Türkçe bildiri özetleri;

•          Özgün çalışma bildiri özeti için: Amaç, Yöntem, Bulgular, Sonuç, Anahtar Kelimeler

•          Olgu sunumu bildiri özeti için: Amaç, Olgu, Sonuç, ve Anahtar Kelimeler bölümlerini içerecek şekilde yapılandırılmış olmalıdır.

4. Ulusal Anatomi Kongresine gönderilecek İngilizce bildiri özetleri;

•          For original study: Objective, Methods, Results, Conclusion, Keywords

•          For case reports: Objective, Case, Conclusion, Keywords must be given.

5. Yazar isimleri; SOYİSİM İSİM olacak şekilde yazılmalı ve her yazar arasında noktalı virgül bulunmalıdır. (Örn; Gözil Rabet; Bahçelioğlu Meltem)

6. Birden çok merkezli çalışmalar için kurum bilgileri; ilk yazarın kurumu 1. merkez kabul edilecek şekilde ve her yazarın SOYİSİM İSİM sonrası numara sırası ile yazılmalıdır. (Örn; Gözil Rabet1; Bahçelioğlu Meltem2)

7. Türkçe bildiri özetleri için Kurum isimleri ÜNİVERSİTE, FAKÜLTE, ANABİLİM DALI, ŞEHİR, ÜLKE sırası ile yazılmalıdır. (Örn; Yüksek İhtisas Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Anatomi Anabilim Dalı, Ankara, Türkiye)

8. İngilizce bildiri özetleri için Kurum isimleri DEPARTMENT, FACULTY, UNIVERSITY, CITY, COUNTRY sırası ile yazılmalıdır. (e.g.;Department of Anatomy, Faculty of Medicine, Yüksek Ihtisas University, Ankara, Turkey)

9. Bildiri özeti için hem Türkçe hem de İngilizce 2-6 adet anahtar kelime yazılmalı ve anahtar kelimeler noktalı virgül ile ayrılmış olmalıdır. (Ör: anahtar kelime-1; anahtar kelime-2; vs)

10. Bildiri özeti; Başlık, Yazarlar, Kurumlar ve Anahtar Kelimeler hariç 300 kelimeyi geçmemelidir.

11. Bildirilerde Türkçe ve İngilizce dil bilgisi kuralları gözetilmeli, kullanılacak anatomik terimler Terminologia Anatomica temel alınarak yazılmalıdır.

12. Hazırlanan özetlerin tarafımıza ulaştırılma şekli daha sonra siz değerli katılımcılarımızla paylaşılacaktır.

Bildiri kitabında basılacak bildirilerin hazırlanması

Sözlü ve Poster Sunum Genel Bilgileri

Tek ya da ortak yazarlı olabilecek sözlü bildiriler için 7 dakika sunum, 3 dakika tartışma süresi ayrılacaktır.

Kongrede sözlü ve/veya poster sunum yapacak olan katılımcıların sunumlarının değerlendirilebilmesi için kongre kayıt bağışını yatırmış olmaları gerekmektedir.

Poster aşağıdaki düzene göre hazırlanmalıdır.

Poster başlığı: Çalışmanın ismi, Yazar isimleri ve Kurum bilgilerini içermelidir.

Amaç: Kısa literatür özeti eşliğinde çalışmanın gerekçesi ve amacını içermelidir.

Yöntem: Çalışmada veri toplamak amacıyla kullanılan gereç ve yöntemler ile gerekli izinleri içermelidir.

Bulgular: Çalışmada elde edilen bulguları ve varsa istatistik analizleri içermelidir.

Sonuç: Çalışmayı özetlemeli ve günlük/klinik uygulamadaki yansımasını içermelidir.

Posterler 50,8 x 28,575 cm (1920×1080 pixel) ebatlarında yatay olarak hazırlanmalıdır.

Poster sunumları ‘’.pdf’’ formatında ve ek olarak .ppt veya .pdf dosyası üzerinden oluşturulan maksimum 3dk'lık video anlatımı şeklinde iletilmelidir.

Sunum dosya adında, Sorumlu Yazarın Adı ve Soyadı belirtilmeli ve birden çok sunum yapacak ise bunları numaralandırarak göndermesi rica olunur. Örnek: Rabet Gözil-1

Hazırlanan sunumların en geç 5 Ekim 2021 tarihine kadar anatomikongresi2021@gmail.com adresine göndermeleri gerekmektedir.

Kongremize yapılan online bildiri başvuruları öncelikle 2 hakem tarafından bağımsız olarak bilimsellik, özgünlük, yaratıcılık, geliştiricilik, yazım kuralları, açıklık gibi parametrelerle değerlendirilerek, her bir madde için 1-5 arasında puanlanacaktır. Ortalama 2 puanın altında alan bildiriler kabul edilmeyecektir. Kabul edilen bildiriler özet kitapçığında basılacaktır.

Kongremize gösterdiğiniz ilgi ve verdiğiniz destek için teşekkür ederiz.

Kongre Düzenleme Kurulu